• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Ağrı`da `Engelli Farkındalığı` konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans salonunda engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla "Engelli Farkındalığı" konulu bir konferans düzenlendi.  

Programa Ağrı Özel Eğitim Uygulama Öğretmeni Barış Aker ile Otizm hastası bir çocuğun annesi olan Hayriye Altınsu konuşmacı olarak katıldı.

Üniversite öğrencilerinin ve çevre halkının engelli insanlar hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan konferansa, Üniversite Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Telat Yanık, Genel Sekreter Ali Balkis, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Telat Yanık, "Dünya Engelli Günü'nün dünyada yılın sadece bir gününde, ülkemizde ise bir hafta olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, "Sadece belli günlerde değil, hayatın her alanında engelli vatandaşların farkında olmalıyız. Çünkü böylesine önemli bir konu ne kadar çok hatırlanırsa, toplumda engelli farkındalığı da o kadar çok artacaktır. Üniversitemizde bugünü hatırlayıp, konferansı düzenleyen arkadaşlara ve katılımlarıyla bizleri bilgilendiren konuşmacılara teşekkür ediyorum." dedi.

Konferansa konuşan Ağrı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğretmeni Barış Aker, "Bütün insanlar eşit haklarla dünyaya gelir. Ancak gerçek yaşamda kimi gruplar fiziksel ve zihinsel farklılıkları nedeniyle bu haklardan mahrum kalır. Fiziksel ve zihinsel farklılığa sahip bu kişilerin durumu, küresel insan hakları sorunudur ve bu sorunun giderilmesi, topluma engelli farkındalığının aşılanması ve illerde özel eğitim uygulama merkezlerinin açılmasıyla mümkün olacaktır." diye konuştu.

Katılımcılardan Hayriye Altınsu ise Otizm hastası olan çocuğuna teşhis konulduğu andan tedavi sürecine kadar geçen zaman zarfında yaşadıklarını anlatarak, engelli birey sahibi ailelerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. "Annelerin en büyük korkusu evlat acısı yaşamaktır. Biz engelli anneleri ise çocuklarımızdan önce ölmekten korkarız" diyen Altınsu,  konuşmasıyla dinleyenleri duygulandırdı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir