• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Solcuların Saldırılarına Karşı Bilge Gençlik Kulubü`nden Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MÜRZA BUGÜN  / İSTANBUL / DOĞRUHABER

Dicle Üniversitesi`nde kültürel faaliyetlere imza atan Bilge Gençlik Kulübü, sosyalist çetelerin üniversitelerde Müslüman öğrencilere yönelik saldırılarını konu alan yazılı bir basın açıklaması yayınladı.  Yıllardır İslam karşıtı sosyalist çetelerin saldırılarına maruz kalan bir kulüp olarak bu saldırıları çok iyi anladıklarını ifade eden Bilge Gençlik Kulübü, yaptığı açıklamada saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.  

BU ÇETELER ŞİDDETTEN/HAKARETTEN BAŞKA BİR DİL BİLMEZ
İslam gençliğine yönelik gerçekleştirilen saldırıların en büyük sorumlusunun üniversite yönetimleri olduğu ifade edilen açıklamada, “Üniversiteleri terörize etmek isteyen ve şiddetten/hakaretten başka bir dil bilmeyen bu çetelerin her türlü illegal faaliyetlerine göz yumulmakta hatta desteklenmektedir. Kendileri dışında hiçbir gruba tahammül göstermeyen bu çeteler, baskı ve şiddet yoluyla alan hâkimiyeti sağlamaya çalışmakta, boykot bahanesiyle öğrencileri zorla derslerden çıkarmakta, dayattıkları yemekhane boykotlarıyla kıt kanaat geçinen pek çok öğrenciyi mağdur etmektedirler. Özellikle de İslami gençliğin düzenledikleri etkinliklere saldırıp faaliyetlerini sabote etmektedirler” denildi.

İSLAMİ GENÇLİK ŞİDDET VE KAVGANIN TARAFTARI DEĞİLDİR
İslami gençliğin hiçbir zaman şiddet ve kavganın taraftarı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “İslami gençlik bu tip olayların kardeş kavgasına sebebiyet vereceği, kaos ortamı oluşturacağı ve emperyalist güçlerin kirli emellerine yarayacağını düşünmektedir.  İslami gençlik üniversitelerin fikirlerin özgürce ve karşılıklı saygı çerçevesinde tartışılabildiği, ilim-irfan mekânları haline gelmesini istemektedir. Buna karşın sol-laik cenah ise dışlayıcı, saldırgan ve menfi bir tutum sergileyerek kaosa ve kavgaya sebebiyet vermiştir” ifadeleri kullanıldı. Üniversite yönetimlerine, İslami camialara, STK`lara, partilere ve İslami gençliğe çağrılar yapılan açıklama, ‘Onlar ağızlarıyla Allah`ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.` ayetiyle sonlandırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir