• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Gürbüz İrşad-Der`den Kur`an`ı güzel okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde faaliyette bulunan Gürbüz İrşad-Der, Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması düzenleyecek.

Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, Gürbüz İrşad-Der olarak her yıl düzenli bir şekilde Kur`an`ı Kerim`i güzel okuma yarışması düzenleme gayretinde olduklarını belirterek, “Yarışma iki kategoride gerçekleşecek. 15 yaş altı küçükler kategorisi 20 Aralık`ta Gürbüz 2 Nolu Yas Evinde gerçekleştirilecek. Büyükler kategorisi ise 17 Ocak`ta aynı yerde yapılacak. Beldemizde 200`ün üzerinde hafız var. Kur`an`ın sedası hemen her evde mevcut, bu güzelliği ortaya çıkarma adına böyle bir programı yapmayı uygun gördük.” dedi.

Hz Muhammed`in (sav) Kur`an öğrenimiyle ilgili, ‘Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir.` ve ‘Çocuklarınıza üç şeyi sevdirin. Peygamberini, Kur`an`ı ve Ehli Beytimi` şeklindeki hadislerini hatırlatan Çam, dernek olarak Kur`an`ı toplumda yayma, yaşatma ve sevdirmek amacıyla bu yarışmayı düzenleyeceklerini söyledi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir