• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ardahan`da kapanan köy yolları açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, Ardahan'da geceden itibaren etkili olan kar nedeniyle merkeze ve Damal ilçesine bağlı 7'şer köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
Karla mücadele ekiplerinin özverili çalışmasıyla söz konusu yolların tümünün yeniden ulaşıma açıldığını kaydeden Özgür, yolların kapalı kaldığı dönemde acil ve olumsuz bir durum yaşanmadığını ifade etti.

Özgür, özel idareye bağlı ekiplerce kapalı köy yolu açma çalışmalarının yanı sıra Göle ilçesine bağlı Budaklı köyünde bir cenaze nedeniyle köy içinde de yol açma çalışması yapıldığını söyledi.

Karayolları için buzlanma uyarısı

Öte yandan Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, bölgede özellikle yüksek kesimlerde buzlanma yaşandığını belirterek, bunun gece saatlerinde daha da artabileceğini söyledi.

Karayollarındaki buzlanma dolayısıyla sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulunan Yıldırım, "Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarımızda buzlanma mevcut. Bu yollarımızda halen devam eden kar yağışıyla siste etkili. Bu güzergahı kullanan sürücülerimizi tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Bu arada, Meteoroloji Ardahan İl Müdürlüğü, Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak gerçekleşmesinin beklendiğini ve kar yağışının devam edeceğini bildirdi.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir