• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
DAP Bölgesi'ndeki illerin Kültür Varlıkları Envanteri hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yer alan illerin taşınmaz ‘Kültür Varlıkları Envanteri’nin hazırlanması amacıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gerçekleşen Toplantıya DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kurullar Dairesi Başkanı Emel Ateş ve Strateji Dairesi Başkanı Emel Azizoğlu Küçük, , DAP Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürleri ile DAP İdaresi çalışanları katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir yaptığı konuşmada, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının milli bir görev olduğuna işaret ederek, somut kültürel miras envanter çalışmasıyla bu önemli mirasın kayıt altına alınacağını söyledi.

Demir, konuşmasının devamında, “Bu toplantıyla, tarihi mirasımızın envanterini hazırlayarak, yarınlara taşımak konusunda önemli bir adımı atmış bulunuyoruz.  Geçmişte yaşamış insanların uğraşıları sonucunda ortaya çıkan ürünler, zaman içinde aşınsa ve yok olsa da bugün mevcut olanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz elbette çok önemlidir. Bununla birlikte asıl hazine insanlığın ortak kültür varlıklarını korumak, tanımak, tüm insanlığa tanıtmaktır. Onun için tarihi mirasa sahip çıkmak konusunu kendimize görev edindik.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantıda, Kültür Bakanlığı yetkilileri ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürleriyle DAP Bölgesindeki Kültür Varlıkları Envanterlerinin Hazırlanması ve “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi” kapsamında yapılacak çalışmaların yol haritası hazırlandı.

Ayrıca, hazırlık çalışmalarının yılsonuna kadar bitirilmesi, bunun yanı sıra Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları Müdürlükleri eliyle 2016 yılı itibariyle de envanterlerin belirlenen il merkezleri için tamamlanması konusunda görüş birliğine varıldı.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir