• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
`Kış Lastiği Uygulaması` lastikçilerin yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde bugün başlayacak olan ‘Kış Lastiği Uygulaması` lastikçilerin yüzünü güldürürken uygulamayla birlikte ticari ve özel araç sahipleri sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerin yolunu tuttu. Bugün başlayıp 1 Nisan tarihine kadar devam edecek olan uygulama nedeniyle lastikçilerin önünde kuyruk oluştu.

Kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere ise para cezası kesilecek. Uygulamanın yanı sıra kar yağışının ani bastırmasıyla lastikçiler, yoğun işlerinden dolayı ek mesai yapıyor. 30 yıldır baba mesleğini sürdüren lastik tamircilerinden Mehmet Ali Binzet, uygulamayla birlikte işlerinde de yoğunluk yaşandığını belirtti.

Binzet, araç sahiplerinin hem ‘Kış Lastiği Uygulaması` hem de mevsimin ilk karının düşmesiyle telaş içine girdiğini belirterek şunları söyledi: “Kış lastiği uygulaması çok önemlidir. Özellikle yaşadığımız kentte yoğun kar yağışına bağlı olarak buzlanmalar meydana geliyor. Uzun süre kar yerden kalkmıyor. Dolayısıyla sürücüler bu mevsimde yaz lastikleriyle yola çıkmaları halinde kazalar kaçınmaz oluyor. Hem can hem de mal güvenliğinin sağlanması için sürücüler gelip kışlık lastiklerini takıyorlar.” dedi.

Ekrem Binzet ise hem kış lastiği uygulaması hem de kar yağışı nedeniyle işlerinde yoğunluk yaşandığını ifade ederek, müşterilerinin mağdur olmaması için ellerinde gelen tüm gayretleri sarf ettiklerini kaydetti.

Araç sahipleri ve sürücüler ise bugün başlayıp 1 Nisan tarihine kadar devam edecek olan ‘Kış Lastiği Uygulaması` için lastikçilere gelerek kışlık lastik taktırmaya çalıştıklarını ifa ettiler. Lastik değişimi için oluşan kuyruklar dikkat çekti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir