• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Hükümet`ten en önemli beklentilerinin topyekûn kalkınma programını hayata geçirmesi olduğunu söyledi.

ATO`nun aylık olağan meclis toplantısında gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getiren ATO Başkanı Menevşe, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı`nın Çevre ve Şehircilik Bakanı seçilmesinin kent için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Yaşanan global sorunlar, ekonomideki sıkıntılar ve komşu ülkelerle ilişkilerde meydana gelen problemlerin yoğun olduğu bir süreçte Yeni Hükümetin kurulmasıyla siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasının ülkenin menfaati açısından olumlu bir gelişme olduğuna işaret eden Menevşe “Şimdi tüm gücümüzle iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla; ekonomiye, kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye odaklanmalıyız.” dedi.

Küresel rekabette dengelerin sürekli değiştiğini vurgulayan Menevşe, “Bu süreçleri kazançla kapatabilmemiz için ciddi bir kalkınma hamlesine girişmemiz elzemdir. Önümüzde büyük sorunlar ve atılması gereken büyük adımlar vardır. İş dünyası olarak Hükümetimizin bir an önce reformlara yönelmesini ve topyekûn kalkınma programını uygulamaya başlatmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeni kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) ile ilgili gelişmelere de değinen Menevşe, “Adana`nın geleceği için çok büyük bir adıma sizlerin de desteğiyle imza attık. Adana`nın böyle güzel projelere olan susamışlığını ve ihtiyacını hissettik. Toplumun her kesiminden insanlar iyi dilekleri ve proje fikirleriyle bize ulaşıyorlar. Yani proje sahiplenildi. Adanalı bu fikre sahip çıktı. Şimdi işimiz biraz daha zorlaştı. Çünkü gerçekten çok büyük bir beklenti ve talep olduğunu gördük.  Bu sonuç bizi çok sevindiriyor ve motive ediyor.  Çalışmalarımızı hızla sürdürüp bu yıl 4-5 güzel projeyle sonuçlar almak ve tekrar Adana kamuoyunun önüne sonuçlarımızla çıkmak istiyoruz. ATAK`ın Adana`nın parlak geleceğinde önemli bir payı olacağına inanıyorum” diye konuştu. (İLKHA)