• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspat edilsin bu makamda durmam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında Fransa`da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in, İklim Zirvesi`nde sarf ettiği, “ Elimizdeki bütün nedenlere baktığımızda Türkiye`nin uçağımızın düşürme nedenin sadece IŞİD`in Türkiye  topraklarına giden petrol yolunu korumak olduğunu gördük.” sözlerini cevap verdi.

Erdoğan, “Burada çok çok iddialı bir şeyi de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir. Ben bu makamda durmam ama sayın Putin'e diyorum, 'sen o makamda durur musun?' Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bugün bunu buradaki bazı liderlerle de paylaştım.” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil.” ifadelerini kullanarak, "Yasal yollarla nereden petrol alıyoruz, nereden doğalgaz alıyoruz bunların hepsi bellidir. Terör örgütleriyle bu tür alışverişi yapacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazım” dedi.

Petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. Böyle bir konuyu konuşmak laf ola beri gele olmaz, bunlar belge ile ortaya konulmalı bunları görelim. İddiaların ispatlanması gerekir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ile ilişkilerin gerilmesi konusunda “Rusya'ya karşı iyi niyetimizi ortaya koyduk. Görüşme talep ettik, süreci takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

IŞİD`den petrol alma gibi bir hususun bu güne kadar olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar yasal yollardan petrol almışızdır. İftira ile bir yere varılmaz. DAİŞ`ten petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez. İftira ile böyle şeyler yürümez.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir