• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Adıyaman Hz Safvan bin Muattal`ı andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Sahabeyi Anma ve Anlama` etkinliğinde Hz Safvan bin Muattal anlatıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kasım ayını ‘Sahabe Ayı` olarak ilan etmesinin ardından platformun Adıyaman koordinatörlüğü, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama` etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman Koordinatörlüğünce organize edilen program, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu`nda gerçekleşti.

Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Vahdet-Der Başkan Yardımcısı Nizamettin Yıldırım yaptı.

Grup Kardeşler tarafından sahabeler üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Cengiz Aydın, Hz. Safvan b. Muattal`ın hayatını anlattı.

Kasım ayının ‘Sahabe Ayı` olmasının onları tanıyıp rol model almak açısından önemli bir eksikliği ortadan kaldırdığını ifade eden Aydın, daha sonra Hz Safvan b. Muattal`ın hayatından kesitler sunarak konuşmasını sürdürdü.

Program Muhammed Kadri Akay`ın yaptığı dua ile son buldu. (Yakup Söğüt - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir