• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
"Savaşların en büyük mağduru çocuklar oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı ve onun taşeronluğunu yapan zihniyetlerin kendileri tarafından imzalanan “Çocuk Hakları Beyannamesine” karşı ikiyüzlü davrandığını söyleyen HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, batının kendi çıkarları için başlattığı savaşlarda çocukların hedef haline getirilmesine tepki göstererek çatışma, şiddet ve kaosların sivil yaşamların olduğu alanların dışına çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Gül, Türkiye`nin de aralarında bulunduğu 193 ülkenin imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi`nin sadece kâğıt üzerinde kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Çocuk Hakları Sözleşmesi 193 ülkenin taraf olduğu en büyük beyannamedir. Bu beyannameye imza atan ülkeler, çocukların din, cins, mezhep ve ırk ayrımı yapmadan tüm haklarını koruma altına alacaklarını taahhüt etmişlerdi. Fakat gelinen noktada da görüyoruz ki bu sözleşmenin altına imza atan batı iki yüzlülük yapıyor.” dedi.

İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların, çatışmaların ve kaosların en büyük mağdurunun çocuklar olduğunu ifade eden Gül, artık çatışmaların sivil yaşamlarının dışına çıkarılması gerektiğini kaydetti.

“Batı, Çocuk Hakları Sözleşmesi`nde samimi davranmıyor”

Gül, “ikiyüzlü davranan Batı, Çocuk Hakları Sözleşmesi`nde samimi davranmıyor. Özellikle ateş çemberine dönüştürülen İslam ülkelerinde, Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyasında en büyük mağduriyeti çocuklar yaşıyor. Suriye`de, Irak`ta, Türkiye Kürdistan`ında yaşanan çatışmalarda çocuklar zarar görüyor. Ülkeleri harabeye dönen çocuklar, eğitimden uzak kalarak sağlık sorunları yaşıyor. Açlık ve sefalette terk edilerek mülteci konumuna düşen bu çocuklar, esrar, eroin, fuhuş ve terör çetelerinin pençesine düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Çocukların psikolojik sorunlar yaşamaya mahkum edildiğini söyleyen Gül, “Her gün Batı ve onun maşalığını yapanların silahlarıyla onlarca çocuk hayatını kaybediyor. Hayatını kaybeden bu çocuklar artık gündeme bile gelmiyor. Cesedi deniz kıyısına vurulan Aylan Kurdi, bastığı mayınla paramparça olan Fırat Simpıl, vahşice katledilen Yasin Börü bu çocuklardan sadece birkaçı.” diye konuştu.

“Hiçbir şekilde çocuk hakları ihlal edilmemeli”

Son olarak savaşların sivil yaşamların dışına çıkarılması gerektiğinin altını çizen Gül, çocuk haklarına herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Hiçbir şekilde çocuk hakları ihlal edilmemeli. Yaşanacak çatışmalara çocuklar alet edilmemeli. Çocukların ölümleri ve mağduriyetleri üzerinde hesaplar yapılmamalıdır.” dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir