• DOLAR 32.462
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2471.642
  • ...
Viranşehir Çadır Kent'te 5 bin 200 Suriyeli çocuk eğitim görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılında ülkelerinde çıkan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve bir kısmı çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacıların çocuklarına çadır kentte eğitim-öğretim veriliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kamp Müdürü Zeki Kaya, 62 derslikte 5bin 200 öğrencinin 205 öğretmen tarafından eğitildiğini kaydetti. Derslerin sabah ve öğlen olmak üzere iki zamanlı olduğunu söyleyen Kaya, mezun olan öğrencilere diploma da verildiği belirtti.

Viranşehir AFAD Çadır Kent Konaklama Tesislerinde eğitim gören Suriyeli sığınmacılar ise, Türkiye’nin her konuda kendilerine destek verildiğini ifade etti.

Sığınmacılardan Musa Abdullah, Kaymakam Dr Huzeyfe Citer ve çadır kent yönetimine teşekkür ederek şunları kaydetti: “Çadır kentte her türlü hizmeti alıyoruz. Çocuklarımızın aksayan eğitimi için burada okul açılarak bu sorun giderilmeye çalışılıyor. Bizler vatanımızı çok özlüyoruz. Ama Türkiye’de bizim vatanımız gibi. Her türlü ihtiyacımız gideriliyor. Çocuklarımızın cahil kalmasını engellemek için çadır kentte okul açıldı. Bu bizleri çok memnun etti. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün devlet büyüklerini teşekkür ediyorum. Bizlere yaptıkları yaptıkları bu fedakârlığı asla unutmayız.” dedi. (Sabri Acet - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir