• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Gaziantep`te fırıncılara hijyen eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası`na kayıtlı esnaflara, düzenlenen seminerle hijyen eğitimi verildi.

İl Tarım Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi`nin de destek verdiği seminere, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, çok sayıda işletmeci ve çalışan katıldı.

Temizlik ve hijyen noktasında dikkat edilmesi gereken hususların öne çıktığı seminerde konuşan Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, bundan sonrada esnaflara yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Gıda Mühendisi Aysun Kızıklı tarafından verilen hijyen eğitiminde, gıda sektöründe halk sağlığı için güvenli gıda üretimlerinin hassas ve çok önemli olduğu vurgulandı. Kızıklı, ekmek üretiminde biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirliliklerin sadece sağlık değil ekonomik açıdan da işletmelere verdiği zararları ile fırın işletmelerinde yapılması gereken zorunlu hijyen kurallarını anlattı.

“Bu eğitimlerle çok daha başarılı olacağız”

Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı ise konuşmasında, odalarına kayıtlı esnaflara yönelik eğitimlere devam edeceklerini söyleyerek, “Biz zaten vatandaşlarımıza kaliteli, temiz ekmek yedirmek adına görev yapıyoruz. Bu eğitimler devam edecek ve bu yapılan eğitimler mutlaka etkili olacaktır. Bu seminerler sonrasında çok daha başarılı yerlere geleceğiz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir