• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
İHH ekmek fırınının bombalamasına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin İdlib kentine bağlı Serakip ilçesinde İHH'ya ait bir ekmek fırını, Rus uçakları tarafından bombalanarak imha edildi. Günlük ortalama 50 bin kişi için ekmek üretilen fırında 18 kişi çalışıyor.

Saldırıya tepki gösteren İHH Genel başkanı Bülent Yıldırım, “Suriye`de siviller açık şekilde hedef alınıyor. Kadın ve çocuklar değerli görülmüyor. İnsan ihtiyaçlarını gidermeye yönelik faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar hedef alınıyor. Suriye'nin İdlib kentinde faaliyet gösteren fırınımız, Rus uçakları tarafından yerle bir edildi. Suriye halkına bir ekmeği bile çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Fırınlar, kamplar vuruluyorsa demek ki amaç bütün Suriye halkını yok etmektir." ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ise şunları kaydetti: “Biz bu fırını 16 ay önce kurduk, ekmek üretip günlük 50 bin kişiye, kadın çoluk çocuğa ücretsiz dağıtıyoruz. 18 işçi bu fırında çalışıyordu, düşen ilk füze tam isabet etmeyip fırının yakınlarına düşüyor, işçiler dışarı kaçarak uzaklaşıyorlar ve yükselen dumanları kameraya alıyorken asıl diğer bombardıman oluyor ve ikinci ve sonraki saldırılarda fırına tam isabet ediyor. Elhamdulillah can kaybı olmadı. Fakat fırın imha edildi. Yardım faaliyetlerini durdurmaya yönelik bu barbarca saldırıların, bombardımanların derhal son bulması gerekiyor.”  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir