• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
`Avukatlıkta dürüstlük esas olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Barosu tarafından “Ceza Mahkemeleri Kararları Işığında, Avukatlık Disiplin Hukuku” konulu konferans düzenlendi.

Baro Tesisleri`nde gerçekleşen konferansta konuşan Staj Komisyonu Başkanı Av. Oya Tekin,  “En zor durumlarda insanların yanında sadece en güvendiği kişiler bulunur. Bu kişilerden biri de avukattır. Yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukat unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak zorundadırlar.” dedi.

Avukatlık mesleğinin bazı önemli ilkelerine değinen Tekin,  “Biz avukatlar, müvekkillerimizin canı, namusu ve mal varlıkları üzerinde-söz sahibi olma ve bu alanlardaki tasarruflarını özenli, dürüst, doğru ve onur içinde yapmalarına yardımcı olma yükümlülüğündeyiz. Bize verilen vekillik görevini, aldığımız işin kapsamına ve önemine uygun olarak güven verecek şekilde kullanmamız gerekir. Unutmamalıyız ki, müvekkilimizdeki güven duygusunu incitirsek, toplumun avukatlara olan güveninin kaybolmasına katkı sağlamış oluruz.” şeklinde konuştu.

Av. Tekin, ayrıca avukatlık mesleğinin hukuka uygun icrası, mesleğin toplum içindeki itibarının artması, meslek kurallarının bilinmesi ve doğru uygulanmasının önemine değindi.

Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Disiplin Kurulu Başkanı Av. Haşim Mısır ise Avukatlık mesleğinin tarihsel süreciyle ilgili, mesleğin ifası sırasında yapılan yanlışlar konusunda değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir