• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Halk iki ateş arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ve Derik ilçelerinde PKK`liler tarafından kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürürken ilçe merkezlerinden şiddetli patlama ve silah sesleri geliyor.

İki ateş arasında kalan halk ise büyük mağduriyet yaşıyor. Çatışmalar sebebiyle onlarca aileye evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Halk olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Mehmet E, şunları söyledi; “Halk epey eziyet çekti. Bir an önce bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Halk huzur istiyor. Yeter artık diyoruz. Bu olaydan en çok sivil halk zarar görüyor. Esnaf olarak kan ağlıyoruz. Benim ödemem vardı gittim borç alıp ödemelerimi yaptım. İnşallah bir an önce bu olaylar son bulur.”

Öte yandan Nusaybin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle Mahalleleri dışında kalan mahallelerde yasak olmamasına rağmen ilçe esnafı iş yerlerini açamadığı görüldü. Fırın ve Eczaneler dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede askeri ve polis zırhlı araçları hareketliliği göze çarptı. (M. Salih Keskin – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir