• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Batman`da DİKA uygulama süreci başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) birlikte düzenlediği 'Meyveciliği Geliştirme Programı' toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, DİKA temsilcileri, GAP TEYAP Bölge Temsilcileri, Batman Ziraat Mühendisleri Odası Sekreteri ve  projesi onaylanıp Meyvecilik Hibesi almaya hak kazanan 210 çiftçi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Nurettin Kiyas, projenin Batman açısından önemine vurgu yaparak, ''Projede en önemli etap fidan dikimidir. 2015 sonuna kadar hibeye hak kazanan 210 çiftçimize, teknik personelimizin koordinasyonuyla DİKA yetkilileri tarafından meyve fidanları teslim edilerek, dikimi gerçekleştirilecek. Aynı zamanda kurulacak meyve bahçelerinin Çevre İhata Çit Ekipmanları ile Damla Sulama Sistemi ihaleleri yapılacak olup 2016 Nisan sonuna kadar 210 bahçeyi bu şekilde bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Proje Koordinatörü tarafından, proje ayrıntılı olarak çiftçilere anlatılarak projeye start verildi.(İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir