• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Filistinli Gruplar Direniş Seçeneği Arkasında Birlik Çağrısı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli grupların temsilcileri, Kudüs İntifadası'nı desteklemek için direniş seçeneğinin arkasında birlik olmak gerektiğini ifade etti.

İntifadanın kendini tüm dünyaya yenilmez olarak tanıtan işgal ordusunun yenilmezlik efsanesini yerle bir ettiğini belirten temsilciler, Kudüs İntifadası'nı başlatan Filistin halkının özgürlüğe kadar intifadayı devam ettireceğini bildirdi.

Filistinli grupların temsilcileri, Ahrar Hareketi'nin bugün (29 Kasım Pazar) Gazze'de düzenlediği "Kudüs İntifadası'nın Hedefleri ve Araçları" konulu panele katıldı.

Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal, Kudüs İntifadası'nın birçok hedefini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, intifadanın mutlaka yayılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

İntifadanın başarısız olması için Filistin dahilinde ve haricinde yürütülen çabalara işaret eden Ebu Hilal, ortak bir milli tavırla bu tür çabaların boşa çıkarılması çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri de panelde yaptığı konuşmada, intifadanın geliştirilmesini isteyerek, tüm çabalara rağmen direniş ruhunun Filistin halkının yüreğinden sökülemeyeceğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed El-Mudellel ise Filistin halkının Kudüs İntifadası'nı başlatarak tüm dünyaya yok sayılamayacağını gösterdiğini belirtti.

El-Mudellel, intifada boyunca yapılan eylemlerin işgalciye Filistin topraklarında kendisine yer olmadığı mesajını verdiğini söyledi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir