• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Sabah Namazı`nda `Kasımiye` buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de yaklaşık iki aydır süren etkinlikte gençler önceden belirlenen bir camide sabah namazını kılmak üzere buluşmaya devam ediyor. Namazın ardından sohbetlerin gerçekleştiği etkinlikte katılımcılara çorba ikramı da yapılıyor.

Sabah namazı için Kasımiye Medrese'nde bir araya gelen gençler, Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal'ın kıldırdığı sabah namazına iştirak etti.

Sabah Namazını kıldırdıktan sonra gençlere seslenen Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, “Kendinizi günde 5 defa bütün kâinatın rabbi, yaratıcısı Allah ile sohbet etmekten, O`nun ile konuşmaktan, O`nun ile buluşmaktan, O`nun ile yakınlaşmaktan mahrum bırakmayın.” dedi.

Buluşmayı Allah`tan insanlığa rahmet, huzur ve dua olarak kabul etmesini dileyen Ünal, “Namaz müminin miracıdır. Bu sabah namazında bu caminin kubbesi altında bizlerle buluşan sevgili gençler sizlere sesleniyorum, kendinizi günde 5 defa bütün kâinatın rabbi, yaratıcısı Allah`la sohbet etmekten, onunla konuşmaktan, onunla buluşmaktan, onunla yakınlaşmaktan mahrum bırakmayın. Çünkü namaz müminin miracı, çünkü namaz, müminin Rabbiyle buluşmasıdır.” diye konuştu.

Kılınan sabah namazının ardından İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, geçtiğimiz günlerde Kudüs'ü ziyaret eden Gazeteci Nezir Güneş ile Kadir Üründü'yü izlenimlerini gençlerle paylaşmak üzere yanına davet etti.

Güneş, İsrail`in ablukası altında yer alan ve işgal durumu halen devam eden Filistin`in ve özellikle de kutsal mekan Mescid`i Aksa`nın özgürlüğüne kavuşmasının İslam alemi için çok önemli bir beklenti olduğunu kaydetti.

Yoğun geçen seçim çalışmalarının ardından gazeteciler olarak yorgun ve yorucu geçen dönemin ardından kutlu yolculuğun hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Gazeteci Üründü, daha önce ziyaret ettikleri Mekke ve Medine`nin ardından eksik kalan bir diğer kutsal mekan olan Kudüs`ü de ziyaret etmek üzere yola koyulduklarını söyledi.

Kudüs`ün üç semavi din için de kutsal bir mekân olduğunu ancak özellikle ilk kıble olması açısından Müslümanlar için ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. Üründü, “Mescidi Aksa`yı ve Peygamber Efendimin Miraca yükseldiği Kubbet-üs Sahra`yı ve daha birçok peygamberimizin yaşadığı bu mukaddes toprakları görmek, tarihi hissetmek ve her ne kadar Gazze`yi göremeyeceğimizi biliyor olsak da Filistinli kardeşlerimizin son durumunu yakından görmek doğrusu bizlere ayrı bir heyecan yaşattı. Kudüs tıpkı Mardin gibi tarihi bir şehirdir. Kudüs sokaklarında gezerken tıpkı Mardin`deki dar sokaklarında gezer gibi kendimizi hissediyor olsak da aslında Kudüs`ün Mescid`il Aksa`nın kattığı manevi hava ile şehrin diğer şehirlerle kıyaslamanın yanlış olacağını düşünüyorum” dedi.

İsrail`in Müslümanların Filistin`e olan ziyaretlerinin önüne geçmek için türlü türlü yollarla farklı yıldırma ve oyalama taktikleriyle ziyaretçilere çeşitli engellemeler çıkardığını da anlatan Üründü, bütün bu yıldırma taktiklerine karşın Müslümanların Kudüs`ü ziyaret etmek üzere en az bir defalığına bile olsa kutsal mekanı ziyaret etmeleri gerektiğini anlattı.

Programın sonunda etkinliğe katılanlara kahvaltı olarak mercimek çorbası ikram edildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir