• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
GİMDES çalışmalarına ara vermeden devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) kurulduğu yıldan bu yana çeşitli projelerle başlattığı Helal ve Tayyip çalışmalarını sürdürüyor.

Kasım ayı başında  “Helal Lokma Ailede Başlar” adıyla başlattığı Eğitimi bu hafta tamamlayan GİMDES, ayrıca Trabzon`da, Şanlıurfa`da, Kız Kuran kurslarında çeşitli eğitimler verdi.

“Trabzon`da helal lokma anlatıldı”

Trabzon`da İlahiyat Fakültesi ve Kültür Merkezi olmak üzere 2 farklı yerde gerçekleştirilen konferanslara GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Büyüközer ve Başdenetçi Kimyager Ali Rıza Kurum konuşmacı olarak katıldı.

Konferanslarda gıda ekonomisi, gıdalarda kullanılan koruyucu katkı maddeleri, helal gıda sertifikalama sistemi, kozmetik ve temizlik ürünlerinde kullanılan zararlı kimyasallar ve ilaçlardaki tehlikeler anlatıldı. Ayrıca sosyal proje olarak ekmek fırınlarına ücretsiz sertifika verme kapsamında Trabzon`daki bir fırınının denetimi gerçekleştirildi.

“Harran Üniversitesinde Helal Lokma”

Bayan öğrencilerin isteği doğrultusunda Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde de konferans verildi. Programda, GİMDES baş denetçisi İbrahim Halil Yüzgül tarafından GİMDES`in kuruluş amacı, misyonu, gıda katkılarının kullanım amaçları ile ilgili bir sunum yaptı.

Müslümanların helal, şüpheli ve haram katkılara çokça dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Yüzül, “Özellikle bir Müslüman kolayı 5 içerikten dolayı içmemelidir. Bunlar carmin, Karbondioksit, aspartam, alkol, fosforik asittir. Bunlar zararlı olmak ile beraber haram olan alkolü de içermektedir.” ifadelerini kullandı. Aspartamın çocuk şurupları dâhil bütün tatlı şeylerde kullanılabildiği, bir kilo şekerden 200 kat daha tatlı ve sağlığa çok zararlı olduğu izah edildi. Programda, domuz ve jelatinin kullanım alanları geniş bir şekilde anlatıldı. 

“Helal lokmada ilk mektep annelerdir”

Helal lokmada ilk mektebin anneler olduğunun bilinmesi ve bu vazifenin icra edilmesi için genç kızlarla buluşan GİMDES Hanımlar Kurulu, Ümraniye Dudullu Gülistan Kız Kur`an Kursunda ve Zeytinburnu Kız Yurdunda Müslüman bir annenin çocuğuna helal bilinci yerleştirmesi için seminer verdi.

Çocukların, çocukluk döneminde, özellikle gıdada helal haram kavramlar ile tanıştırılması ve bir annenin çocuğuna helal bilinci yerleştirmesi için gereken vazifelerinin anlatıldığı seminerde, ancak helal lokma ile yetişmiş ve helal yaşam şuurunda olan bir gençlik ile bugünkü buhranlarından kurtulabilineceği anlatıldı.

Konuşmacılar konferansların kapanışlarında dinleyicilerin sorularına cevap verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir