• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Tahir Elçi`nin öldürülmesi olayı derinleştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde dün meydana gelen ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile 2 polisin öldürülmesine yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma derinleşiyor.

Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği ve polislerin hayatını kaybettiği olayda kullanılan ticari aracın sürücüsünün gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırganlardan birinin kimliğinin belirlendiği ve yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer verildi:

“ Diğer şüphelinin kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülme olayının görgü tanıkları olan Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukatlar, baro çalışanları, gazeteciler, polis memurları ve olayın diğer görgü tanıklarının beyanlarının tespitine devam edildiği, 3 cumhuriyet başsavcı vekili ve 5 cumhuriyet savcısı ile soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, olası her ihtimal titizlikle araştırılmakta, delillendirme çalışmaları, kriminal araştırmalar ve kamera çözümlemeleri ile olay yerinden elde edilen silah ve diğer tüm delillerle ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir