• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2491.763
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR`dan Tetik ailesine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyet, önceki gün vefat eden Siirt'in tanınmış kanaat önderlerinden ve Dédera aşiretinin lideri 80 yaşındaki Hacı Mirza Tetik'in taziyesine katıldı.

HÜDA PAR adına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Hüseyin Yılmaz, Aydın Gök, Abdurrahman Cens ve Cemal Çoban ile HÜDA PAR Şura Meclisi Başkanı Ahmet Seyitoğlu, GİK üyeleri İsa Aydın ve Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Diyarbakır, Batman ve Siirt il yöneticileri ile kalabalık bir heyet taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR heyetini Tetik ailesi, yakınları ve Dêdara Aşireti büyükleri karşıladı. Yılmaz ve beraberindekiler, Tetik ailesine başsağlığı dileyerek, merhum Hacı Mirza Tetik'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Taziyelerini sunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, “Rahmetli Hacı Mirza Tetik, Siirt'in önde gelen kanaat önderlerinden ve Dêdera aşireti lideriydi. Kendisi İslamın izzetini her türlü mevki ve makama tercih eden birisiydi. Rabbim mekânını cennet eylesin. Yakınlarına sabr-ı cemil versin. Bir kez daha bu münasebetle ailesine ve sevenlere baş sağlığı diliyorum. Rabbim gani gani rahmet eylesin.” dedi.

Mustazaflar Cemiyeti camiasına yakınlığıyla bilinen ve ilerlemiş yaşına rağmen İslami hizmetlerden geri durmayan Hacı Mirza Tetik'in, her zaman hakkın ve Mustazafların yanında olan bir şahsiyet olduğunu belirten âlimler ve sevenleri ise, Tetik'in ömrü boyunca Allah ve Resulu'nun yolunu takip ettiğini, onun tek gayesinin, insanların İslami bir hayat yaşamalarını sağlamak olduğunu ve yeryüzünde Allah'ın şeriatının hakim olması için hayatı boyunca çaba sarf ettiğini vurguladılar. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir