• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Hz. Ukkaşe`yi anma ve anlama` programına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli etkinlerle adından sıkça söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu,   son olarak Kasım ayını ‘Sahabe Ayı' ilan ederek etkinlik ağını genişletti. Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER), Hz. Ömer döneminde Gaziantep ve çevresinin fethi zamanında şehit düşen beş sahabeden biri olan Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi`yi  (r.a) anma ve anlama programı düzenleyecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İLİM-DER Başkanı Said Altun, Hz. Ömer döneminde Gaziantep ve çevresinin fethi zamanında şehit düşen beş sahabeden biri olan ‘Hz.Ukkaşe`yi anma ve anlama` programına tüm Gazianteplileri davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kasım ayını ‘Sahabe ayı' olarak ilan ettiklerini söyleyen Altun, “Bu anlamda tüm illerde sahabeleri anma ve anlama programları düzenlendi ve düzenlenmeye devam etmektedir. Peygamberimizin bir hadisinde buyurduğu gibi ‘Her sahabe gökteki yıldızlar gibidir. Hangi sahabeye tutunursanız hakkı bulursunuz.` Bundan dolayı bizler, Müslümanlar olarak sahabeleri iyi anlamalı ve onların Allah ve Resulüne gösterdikleri bağlılıkları inşallah bizler de göstermeliyiz.” dedi.

Altun, “Bu minvalde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İlim-Der olarak Peygamber efendimizin peygamberlik mührünü öpme şerefine nail olmuş ve Gaziantep`le özdeşlemiş Hz Ukkaşe`yi (r.a) anma ve anlama programı düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘Hz.Ukkaşe`yi anma ve anlama` programına tüm Gaziantep halkını davet eden Altun, “İlim Kültür İlim ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER) olarak 01 Aralık Salı günü akşam saat 19.30`da Hollywood düğün salonunda ‘Hz.Ukkaşe`yi anma ve anlama` programı düzenleyeceğiz. Programımıza tüm Gaziantep halkımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir