• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Tahir Elçi'nin yanındaki silah PKK'liye ait çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar esnasında hayatını kaybeden Tahir Elçi’nin, cenazesinin yanındaki tabancanın olaydan önce ilk polisi öldüren PKK’liye ait olduğunu açıkladı.

Dün sabah saatlerinde Diyarbakır Barosu tarafından çatışmalarda zarar gören Dört Ayaklı Minare için basın açıklaması düzenlenmişti. Basın açıklaması esnasında açıklamanın yapıldığı yerin 100 metre ilerisinde durdurulan ticari bir takside PKK’li oldukları belirtilen 3 kişi kişi polislere ateş açmış,  bir polis olay yerinde, ağır yaralan diğer polis ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Çatışma esnasında ticari taksiden inip basın açıklamasının yapıldığı yere doğru kaçan 2 PKK’liden biri elindeki silahı polise fırlattığı kameralara yansırken, Tahir Elçi’nin yanında bulunan silahın da bu PKK’linin fırlattığı silah olduğu şüphesi hâkimdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu gece yapılan çalışmalar esnasında, Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada yapılan balistik incelemede, bu tabancının ondan önce ilk polisi öldüren PKK’linin elindeki tabanca olduğunu tespit edildiğini açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir