• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
`Zalimlere destek veren de onlar gibidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün saat 14.00 sıralarında Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde yapılan açıklamayı, grup adına MTTB Şanlıurfa İl Başkanı Osman Güzel okudu.

Basın açıklamasında, Türkmen Dağı ve çevresinin emperyalist, zalim Rusya ve kuklası Esed güçleri tarafından ölçüsüz ve hiçbir açıklaması olmayan saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Rusya`nın Komünizm döneminde Orta Asya`da yaptığı zulümler ve hak ihlallerinin unutulmadığı hatırlatılan açıklamada, “Rusya Suriye`de de şer cephesinin başını çekmektedir. Yakıp yıkan, insanı ve insaniyeti unutan, medeniyet değerlerinden bi haber Esed diktatörüne yüzsüzce destek vermektedir. Rusya, Batı dünyasından kovulmasının ve tarih sahnesinde uzun süredir yer alamamasının acısını, masum ve mazlum Müslüman Türkmenlerden çıkarmak istiyor. Unutulmasın ki, Rusya ve kuklası Esed`in karşısında duran Türkmenlerdir. Suriye`de uzun süredir devam eden katliam ve soy kırımların sorumluluğu, yalnızca katil Esed`in değil, despot Putin`in de üzerindedir.” denildi.

Rusya`nın  siyasi ve ekonomik çıkarları için açık açık katliam yaptırmaktadır denilen açıklamanında, “Kendi ülkesinde çözemediği sorunları mazlum kanı ile kapatmak istemektedir. Bugün burada yalnızca Milli Türk Talebe Birliği ya da Türkiye adına değil; Arakan`dan Filistin`e, Laos`tan Şili`ye kadar tüm mustazaflar adına bu zulme dur demek ve Rusya denilen sözde devlete, Zalimlere destek veren de onlar gibidir demek için bir araya geldik.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda Bangladeş`te laik Hasina yönetiminin idam ettiği Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid`in idamıyla alakalı şu ifadelere yer verildi:

“Öte yandan Bangladeş Yüksek Mahkemesi tarafından Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid hakkında verilen idam kararı ile infaz edildi. Şehadeti mübarek olsun. Bir şehid daha kazandık.”

Basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir