• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Yavuz İtalya`da konuştu,`HÜDA PAR bir İhya ve ıslah hareketidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, İtalya'nın Como kentinde Mevlana Camisinde düzenlenen seminere katılarak bir konuşma yaptı.     

Yavuz, gurbetçilere hitaben yaptığı konuşmada, “İmtihana muhatap olmak Rabbin rızasına çok yakın olmaktır” diyerek imtihanın önemine vurgu yaptı.

“İmtihana muhatap olan insandır

Yavuz sözlerine şöyle devam etti:

"imtihana muhatap olan insan, Allah'ın seçtiği bir insandır. Yalnızlık tattırması, korkuyu tattırması, rızkını daraltması, kalabalıkların içerisinde yalnız bırakması, dostun sana olan sevgisinden dolayıdır. Çünkü O`na ulaşmak bu basamakları aşmaktan geçiyor. O halde çeşitli imtihanlara maruz kalarak sürgün edilen kardeşlerime nasihati yapmaktan utanırım. Hepimizi  özellikle bu zor ve zahmetli yolculukta sebat ettiğinizden dolayı tebrik ediyorum.  Bediüzzaman gibi, yalnız olmadığını anlayıp bu musibetin içinde gizli kalan o Rahmeti anlayıp sığındığı gibi  Allah`a (c.c) sığınmalıyız.”  

Hüda Par bir ihya hareketidir

Yavuz konuşmasının devamında, “Avrupa`da her türlü özgürlük var ama maneviyatı ölmüştür. Avrupa medeniyeti müslümanlardan almıştır. Her şey var ama aile yoktur. Ruhundaki kasırgaları dindiremedi. İstediği anlamda bir gençlik yetiştiremedi. Mululuğu yaşayamadı. Birbiri uğruna ölmeyi asla anlayamadı. Ensarlığı ve muhacirliği alamadı.  Birbirlerini sırf Allah için sevmeyi asla öğrenmedi. Yollar yaptı, köprüler yaptı. Evet insanın kolaylığı ve refahlığı için her şeyi yaptı. Evet tüm bunlar insanlığın faydasınadır. Bunu olumlu görüyoruz. Ve bulunmuş olduğumuz memleketlerde buna katkı sağladığımızı söylüyoruz. Biz yapıcı insanlar olarak, yeryüzünde iman edici insanlar olarak, ihya hareketi mensupları olarak, ıslah hareketi mensupları olarak, kimden gelirse gelsin her türlü olumlu hareketi tebrik  ediyoruz. İnsanlığın faydasına olan her şeyi takdir ediyoruz ve katkı sunuyoruz. Bunu her platformda dile getirdiğimizi özellikle belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Sonuçları belirleyen Allah'ın iradesidir

''Biz Allah'ın işine karışamayız. İsterse sesimiz üç kişiye gitsin. Bizim görevimiz İmkanlar dahilinde mekan oluşturmaktır” diyen Yavuz,” Söze tesir veren Allah'tır. Bu  camide görev ezan okumaktır.  Onu yayacak olan ise Allah'tır. Devrimleri gerçekleştirmek isteyen Allah'tır. O'nun (cc) izni olmadan bir yaprak düşmez dalından, düşmeyecek de. O halde biz üzerimize düşeni yapmalıyız. İçinde bulunduğumuz durumu anlayıp, Allah'a teslim olmalıyız.   Biz

işimizi yapmalıyız, O'nun (cc) işine karışmamalıyız. Sonuçların sahibi Allah'tır. Sonuçları belirleyecek olan O'nun (cc) iradesidir. Bataklığa düşenlerin imanına vesile olmak zorundayız. Onların hidayetine vesile olmalıyız. Önce kendi çocuklarımızdan başlamalıyız. Ebeveyn olarak büyük mesuliyetimiz  var. Kendimizi ve çocuklarımızı cehennem ateşinden korumalıyız.'' şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz Konuşmasının sonunda, programa katılan gurbetçilere HÜDA PAR'ın parti programını okumalarını  tavsiye ederek  sözlerine son verdi.

Program konuşmanın ardından misafirlere yapılan ikramlarla son buldu.   (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir