• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...

Hilvan Kaymakamlığı ve Ziraat odasının düzenlemiş olduğu özel ağaçlandırma  konulu konferans Ziraat odası Konferans salonunda yapıldı.

Konferansa İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, Ziraat odası Başkanı Hikmet İpar, Şanlıurfa Orman İşleri Müdürlüğünden proje Uzmanları ile Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

Ayrıca konferansa Ziraat Bankası bölge yöneticisi Burhan Demir can “Tarsim Tarım Sigortası” ile ilgili bilgi verirken, Hilvan Ziraat Bankası yetkilileri ise tarımsal krediler ile ilgili bilgiler sundu.

Hilvan`da fıstık  ve badem ekimii uygulaması hakkında bilgiler verilen Konferansta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, Uygulanan ve uygulamasına devam edilecek olan İpek Böceği Kozası ile ilgili, direk anıza dikim makinesi alımı, Kinoa tahıl ürününün üretimi ve GAP İdaresi Başkanlığı`na sunulmuş olan Fıstık ve Badem projelerinden söz ederek, bu projelerin  Hilvan`a sağlayacağı faydalara değindi.

Konferansa katılan köy Muhtarları ve Çiftçiler, konferansın faydalı ve verimli geçtiğini dile getirerek, böyle bir çalışmanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.  (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)