• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Abacılar köyü 28 yıldır elektrik sıkıntısı yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani İlçesine bağlı Abacılar (Nerip Çilağo) köyünde yaşanan elektrik kesintileri, köy sakinlerinin tepkisine neden oluyor. 1985`ten beri elektrik hatlarının ve direklerinin eski olduğuna dikkat çeken köy sakinleri, yetkililerden sorunlarına bir çözüm bulmalarını istedi.

Abacılar köyü Muhtarı Abdülaziz Demir, 1985`ten beri elektrik sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin ise duyarsız davrandığı ifade etti.

Köylerine elektrik ilk geldiğinden beri aynı sıkıntıları yaşadıklarını dile getiren Demir, “O zamandan beri elektrik telleri ve direkleri duruyor. Hiç değişmedi ve onarım olmadı. İl ve ilçe DEDAŞ yetkililerine girişimlerde bulunduk. 3 ay önce yapmaları lazımdı ama yapmadılar.” dedi

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı DEDAŞ`ın gelmediğini vurgulayan Demir, “Kışın teller kopuyor. Direkler devriliyor. Yoğun kar yağdığı için DEDAŞ bazen geliyor. Köylüler kendileri hal ediyor. Bir köylü direğe çıktı onarmak için, elektrik çarptı neredeyse ölüyordu. Bu tür sıkıntılara maruz kalıyoruz. Müracaat ettiğimizde ‘malzemeler` yok ya da ‘kaçak kullanıyorsunuz` diyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Köy sakinlerden Bayram Kurşunlukaya ise elektrik direklerinin çatladığını, yüksek gerilim tellerinin çok eski olmasından dolayı sürekli elektrik sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “ Kış aylarında rüzgarın esmesiyle teller birbirine çarpıyor. Daha sonra elektrik kesiliyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir