• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
HÜDA PAR: Olay bir an önce aydınlatılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi`nin hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, olayın bir an önce aydınlatılarak faillerin hukuk önüne çıkarılmasını istedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi`nin ailesine, Diyarbakır Barosuna ve sevenlerine baş sağlığı dilenen açıklamada, “Her fırsatta toplumun huzurunu dinamitleyen ve insanlarımızın canına kast eden bu zihniyeti lanetliyor, bölgenin toplumsal barışına ve huzuruna konulmuş bir dinamit olan bu olayın bir an önce aydınlatılması Hükümetin en önemli görevidir.” İfadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi`nin, bugün, Diyarbakır`ın tarihi ve kültürel miraslarından olan Dört Ayaklı Minarenin önünde, şehrimizin değerlerinin korunması gerektiğine yönelik düzenlediği bir basın açıklaması sonrası polis ve PKK arasında yaşanan çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

PKK`nin şehir merkezlerine çektiği, devletin de misliyle cevap verdiği şiddetli çatışmalarda ne yazık ki her zaman olduğu gibi sivil insanlar, çocuklar, yaşlılar ve hastalar zarar görmüş, kutsal mekanlar kurşunların hedefi haline gelmiştir. Bölgede yaşanan şiddet olayları her zaman olduğu gibi yine halkı mağdur etmiş, halkımızın mal ve can güvenliği kalmamıştır.

Tüm bu yaşananlar ve son olarak Tahir Elçi`nin öldürülmesi olayı ortaya koymuştur ki; yaşanan bu kaos ortamı ve çatışmalar bu halkın huzur ve refahına hizmet etmemekte, aksine halkımızın mal ve can güvenliğini tehdit eder bir duruma gelmiştir. Bu şiddetin devamını sağlayanlar ancak bu halkın varlığına düşman olan ve yaşanan kaostan nemalanan zihniyetlerdir. 

Böylesi bir hususta alınması gereken önlemler ihmal edilmemeli, provokasyonlar için sebep olacak hiçbir girişime müsaade edilmemelidir. Zira hiçbir durum insan hayatından daha önemli olamaz. Ama izin verildiği halde bir etkinliğin güvenliğini sağlamakta başta Mülkü İdare Amiri olmak üzere devletin ilgili birimlerinin görevidir.

Her fırsatta toplumun huzurunu dinamitleyen ve insanlarımızın canına kast eden bu zihniyeti lanetliyor, bölgenin toplumsal barışına ve huzuruna konulmuş bir dinamit olan bu olayın bir an önce aydınlatılması Hükümetin en önemli görevidir. Bu konuda hükümet zaman geçirmeden bu olayın faillerini yakalayıp hukuk önüne çıkarmalıdır.

Saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi`nin ailesine, Diyarbakır barosuna ve sevenlerine baş sağlığı diler taziyelerimizi sunarız.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir