• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Suriyeli aile tedavi için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Haseki kentine bağlı Serêkaniyê ilçesinin Menacir köyünden savaş nedeniyle kaçıp Batman`a yerleşen Arap Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, yaklaşık üç sene önce ailesiyle birlikte Türkiye`ye sığındığını belirterek, yaşadıkları sıkıntılara eşinin hastalığı da eklenince tamamen çaresiz kaldığını söyledi.

Batman`a gelerek Yavuz Selim Mahallesine yerleşen Abdulmanim Mahmud Ahmed (37), 3 sene önce yerleştikleri Batman`da değişik yerlerde düşük ücretle lokantalarda çalıştığını ancak çalıştığı birçok yerden parası verilmeden işten çıkarıldığını belirtti.

Suriye`de özel bir okulda Arap Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptığını ifade eden Mahmud Ahmed, “Savaştan kaçtıktan sonra köyü terk ettik. Daha sonra köyümüz bombalarla yerle bir edildi. Esad rejimi ve farklı örgütlerin ayrı ayrı saldırmalarından dolayı memleketimizi terk ettik. Batman`a geldikten sonra öğretmenlikten önceki işim olan kebap ızgarada çalıştım. Çalıştığım birçok yerde, paramı vermeyerek beni kandırıp, işten çıkardılar. Şimdi boştayım, iş arıyorum. Bu işsizliğimle beraber kaldığım eve, ev sahibi yerleşince evden çıkmak zorunda kaldık. Sokakta kalmamak için abimin çalıştığı çiftliğe abilerimin yanına yerleştik. Çalışmadığım için kiralık ev de tutamadım.” dedi.

“Eşim yatalak oldu, yetkililerden destek bekliyorum”

Yaşadıkları sıkıntılarla beraber 2 aydır eşinin de hasta olduğunu söyleyen Mahmud Ahmed, “Kurban Bayramından bu yana eşim çok hastalandı. Hastalığı ağırlaştığında ambulansla Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırdık. Eşimin hastalığına D64.9-Anemi (kansızlık belirtileri) tanımlandı. Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildik. Burada bazı işlemler yaptıktan sonra bizi tekrar Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gönderdiler. Orada imkan yokluğundan olsa gerek özel bir hastaneye gitmemizi istediler. İlaç tedavisiyle eşimin kanaması durdu ve durumu biraz iyileşti. Ama ilaçları bitince eşim kalkmakta bile zorlanıyor. Eşim yatalak oldu, yetkililerden destek bekliyorum. Özel hastane, eşimin tedavisi için acil bir şekilde hastanede yatmasını istiyor. İmkanlarımız hiç olmadığından çaresiz bir bekleyiş içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Hasta olan Sara Muhammed Mahmud ise şunları söyledi: “Çok zor durumdayım ve acı çekiyorum. Ülkemizdeki savaş, buradaki sıkıntılardan sonra benim hastalığım bizleri çok yıprattı. Tedavi için hastanede yatmam gerektiğini söylüyorlar, imkanlarımız olmadığından dolayı hastanede yatamıyorum. Yetkililerden bizlere destek olmalarını bekliyorum.” (M. Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir