• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyarbakır`daki çatışmanın ayrıntıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde Şeyh Mutahhar Camii`nin Dört Ayaklı Minaresi`nin geçen günlerde yaşanan çatışmalarda hasar görmesi üzerine bugün Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının sona erdiği sıralarda, Balıkçılarbaşı`da polisin durdurduğu bir ticari taksiden inerek sokağa kaçan kişi veya kişiler tarafından kalabalığa ateş açıldı.

Tahir Elçi`nin Dört Ayaklı Minare`ye; “Dört Ayaklı Minare`yi Ayağından Vurdular” yazılı dövizleri astığı esnada gerçekleşen saldırıya polisin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Bu arada başından vurulan Elçi, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Elçi, hayatını kaybetti.

Saat 10.30 sıralarında gerçekleşen olayda, Tahir Elçi`nin yanı sıra, bir polis de hayatını kaybetti.  Öte yandan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi`nde içlerinde polislerin ve Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan`ın da bulunduğu toplam 9 yaralının tedavi altında olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, basın açıklamasının yapıldığı noktaya yakın bölgede bir taksiden şüphelenip durduran polise, araç içerisindeki kişiler tarafından ateş açılıyor. Saldırının ilk anında 2 polis yaranırken, saldırganlar ise taksiden inip kaçıyor. Ardından 2 kişi olduğu belirtilen saldırganlar basın açıklamasını yapan gruba doğru yöneliyor. Bu arada Tahir Elçi`nin ve baro üyelerinin yanında bulunan güvenlik şube polisleriyle saldırganlar arasında çatışma yaşanıyor. Yaşanan çatışma esnasında Elçi, başından vurularak ağır yaralanıyor.

Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Elçi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, hastaneye gelen yakınlarının ise büyük üzüntü yaşadığı görüldü. 

Tahir Elçi, Şeyh Mutahhar Camii`nin Dört Ayaklı Minaresi`nin çatışmalarda hasar görmesi nedeniyle protesto amaçlı yaptığı basın açıklamasında son sözleri şöyle olmuştu: “İnsanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun. Tarihimize değerlerimize sahip çıkalım.”

Suriçi`nde yaşanan çatışmada olay yerine giden bir ambulansın da saldırıya uğradığı ve çevrede bulunan halkın da kurşunların hedefi olduğu görüldü.

Öte yandan hayatını kaybeden Tahir Elçi`nin cenazesi yarın saat 10.00`da morgdan alınarak Yeniköy Mezarlığı`nda defnedileceği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir