• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Hz. Osman Ağrı`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Ağrı'da bulunan Peygamber Sevdalı Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından 'Hz. Osman ve Güzel Ahlakı' konulu program gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Konferans salonunda düzenlenen programın  sunuculuğunu Arif Yılmaz yaptı. Burhan Aslanlı'nın okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan programda Grup Vahdet sanatçıları Erhan Güler ve Mehmet Noğay, Hz. Osman üzerine bestelenen eserleri seslendirdi.

Program Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörü M. Ali Ortaç'ın yapmış olduğu konuşma ile devam etti.

Hz. Osman'ın, İslam için çok çalışıp gayret ettiğini belirten  Ortaç, Hz. Osman'ın büyük fedakarlıkta bulunduğunu ifade etti.

Ortaç konuşmasında, "O gün Müslüman olmak bugünkü kadar kolay değildi. Müslüman olmak samimiyet ve cesaret istiyordu. İslam dinin temelini oluşturacak o seçkin kadro bütün bunları güze alıp iman ederek Hz. Resulullah'ın yanında yer alıyorlardı. İslam'a ve Müslümanlara özellikle Hz. Peygambere, İslam yayıldıkça müşriklerin düşmanlığı artıyordu.  Müslümanları sıkıntıya düşürmek, üzmek için fırsat kolluyorlardı. Ama muvaffak olamıyorlar. Çünkü, kim ki Müslümanları, Allah yolunun yolcularını üzmek isterse, hiç merak etmesin Allah onu rezil rüsva edecektir. Bu güne kadar da hep etmiştir. Allah dostlarını yalnız bırakmamıştır. Tabi Hz. Osman da diğer sahabeler ve Hz. Peygamber gibi sıkıntıda bırakılmaya çalışılmış, mağdur edilmeye çalışılmıştır."  ifadelerini kullandı.

Hz. Osman'ın Kur`an aşığı olduğuna değinen Ortaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hz. Osman bir Kur`an aşığıydı. Hz. Osman, gönlünü Kur`an ile gecelerini namazla nurlandırmıştır. 'Eğer gönüllerimiz temiz olsa, eğer nefislerimizi terbiye edersek Kur`an okumanın tadına doyamayız.' demiştir Hz. Osman. İşte Kur`an okumaya bağlanmanın formülü. Bizler İslam'a ve Kur`an'a sıkı sıkıya bağlanmamız gerekiyor. Hz. Osman gibi İslam tebliğcisi olmalıyız. Şu duruma dikkat edin, Medine'de Mescid-i Nebevi yapıldığı sırada Hz. Osman da kerpiç taşımıştır. Bakın kardeşler, Hz. Osman kerpiç taşıyor. İslam davetçisi, İslam davasının hiçbir işini önemsiz görmez. İslam davasının her işi önemlidir. Hz. Osman bu güzel ahlakı yanında çok fedakardı. İslam için yapılacak her güzel hizmet için öne atılır, hiç düşünmeden malını harcardı. Buna Tebük seferi için yapmış olduğu infak buna en büyük delildir. Allah ondan razı olsun."

Program Grup Vahdet'in seslendirdiği eserlerin ardından yapılan ikram ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir