• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya`nın Türkmenlere saldırıları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de Türkmen bölgesine yönelik Rusya ve rejim askerlerinin ortaklaşa yaptığı saldırılar İstanbul`da protesto edildi.

Özgür-Der tarafından düzenlenen yürüyüş, “Katil Rusya Suriye`den Defol, Katil ABD Ortadoğu`dan Defol, Yaşasın İslami Direnişimiz, Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak” sloganları eşliğinde Fevzipaşa Caddesi üzerinden Saraçhane parkına kadar devam etti. 

Grup adına bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, “Suriye adeta insanları öldürmek, katletmek ve şehirleri harap etmek isteyenlerin cirit attığı yer olmuş. Suriye`deki cinayetler yetmiyormuş gibi Suriye`nin sınırında bulunan Türkiye`nin de taciz edilmesinin önünü açmaya çalışıyorlar. Bu tacizlere göz yummak ileride bu bölgeye tecavüzün önünü açacaktır. Bu tacizleri engellemek gerekir ki ilerde bu bölgeye bir saldırı ile karşı karşıya kalmayalım.” şeklinde konuştu.

İşgalciler hiçbir şart ileri sürmeden Suriye`den defolmalıdır

Suriye halkının geleceğini işgal güçlerinin belirlemeye çalıştığına dikkat çeken Alpay, her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu söyleyerek, “Bizim talebimiz işgalcilerin Suriye`den dışarı çıkarılmasıdır. Yine talebimiz Rusya, ABD ve Fransa`nın Suriye`ye yönelik katliamlarına bombalamalarına bir an önce son vermesidir. Katil Esad rejimini ayakta tutmaya çalışan sömürgeci güçlerin hiç bir şart ileri sürmeden Suriye`den defolmasını istiyoruz.” dedi.

Protesto gösterisi Grup Yürüyüş`ün seslendirdiği ezgilerin ardından sona erdi. (Muhsin Şenol-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir