• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Mersin`de Sahabe-i Kiram`ı anma ve anlama etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin`de Sahabe-i Kiram`ı anma ve anlama etkinliği düzenledi. Bu yıl ilki düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu İsrafil Taştan`ın yaptığı program, Hafız Hüseyin Akyürek`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Güner ve Grup İhya, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik İsrafil Taştan ve küçük kız çocuğu Şevval Akbaş`ın okuduğu şiirlerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Rehber TV programcısı Cengiz Aydın, Peygamberin cismani olarak yeryüzünden ayrılmasının mutlak manada öldüğü anlamına gelmediğini belirterek, “Allah Resulü yeryüzünden ayrılmış olmasına rağmen bizler peygambersiz bir topluluk değiliz. Çünkü bir peygamber cismani olarak yeryüzünden ayrılmış olabilir. Onun cismani olarak yeryüzünden ayrılması onun öldüğü manasına gelmez. Ne zaman ki peygamberin ilkeleri ve doğruları, sünnet-i seniyesi, izlediği ahlak yeryüzünden kalktığında, işte o zaman peygamber ölmüş olur. Bu münasebetle bizler peygamberin getirdiği ilahi vahye tabi olmalı, sünnet-i seniyesine sarılmalıyız.” dedi.

Hz. Muhammed`in ashabının Ona olan bağlılığı ve hayat pratikleriyle ilgili anekdotlar aktaran Cengiz, sahabenin bu anlamda örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Cengiz, “Burada toplanan sakallı abilerimizi, çarşaflı ablalarımızı görmemiz bizleri mutlu etmektedir. Burada sahabeyi anlama adına bir etkinliğin düzenlenmesi, bizlerin peygamberiz bir topluluk olmadığını göstermektedir.” diye konuştu.

Cengiz konuşmasına şöyle devam etti: “Evet, bizler peygambersiz bir toplum değiliz. Ama maalesef sahabesiz bir toplumuz. Bizler sahabe potansiyelini yakalamış bir topluluk olsa idik, bugün asr-ı saadeti yaşar olurduk. Bunu yakalayamadığımız için çağımız asr-ı saadet çağı olamıyor. Bu potansiyeli yakalayamadığımız sürece de yaşadığımız sorunlar artarak devam edecektir.”

Etkinlik, seslendirilen ilahiler ve ardından yapılan dua ile son buldu. (Üsame Ortaç/Gökhan Arzuman-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir