• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Erdoğan: Rusya ateşle oynamasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu açılış törenine katılmak üzere Bayburt`a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Rusya ile gerilen ilişkiler üzerine açıklamalarda bulundu. Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya`nın takındığı tutumuna sert tepki gösteren Erdoğan, Rusya`ya ateşle oynaması tavsiyesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı ortak basın toplantısında sarf ettiği açıklamaları nedeni ile sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'nın yaptığı açıklamaların asla kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Türkiye`nin kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmediğini dile getiren Erdoğan, “Bu olay sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir, angajman kurallarının uygulanmasıdır. Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki askeri bağlarını güçlendirmesinin gerisindeki kurnazlığı da görmüyor değiliz.” dedi.

“Rusya Devlet Başkanı Putin`den randevu talebinde bulundum”

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin`den randevu talebinde bulunduğunu dile getiren Erdoğan, “Kendilerinden olayın olduğu gün randevu talebinde bulundum, telefonla görüşelim istedim. O günden bugüne dönmediler. Şimdi Paris'te İklim Değişikliği Zirvesi var. Zannediyorum kendileri de oraya gelecek, orada da bunları oturup konuşabiliriz, değerlendirebiliriz.” diye konuştu.

Rus savaş uçaklarının sınırları ihlal ettiğini belirten Erdoğan, “Biz, Rus savaş uçaklarının sınırlarımızı ihlal ettiğini radar görüntüleriyle, ses kayıtlarıyla tüm dünyaya duyurduk. Bu konuda Türkiye'nin haklı olduğu tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Rusya'nın da iddialarını bu şekilde ispatlama mükellefiyeti vardır, aksi takdirde Türkiye'ye yapılan bu ağır ve haksız itham yüzünden Rusya, yalancı durumuna düşecektir.” ifadelerini kullandı.

‘Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz`

Rusya`nın tutumuna sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya`ya ateşle oynamaması uyarısında bulunarak, “Sayın Putin, 'kim terörizme çifte standart uyguluyorsa, ateşle oynuyordur' diyor. Bu söze ben sonuna kadar katılıyorum. Doğru. Suriye'de 380 bin cana mal olan, devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmak, evet o da ateşle oynamaktır. DAİŞ'le mücadele bahanesiyle uluslararası meşruiyeti olan muhalifleri vurmak, evet ateşle oynamaktır. Türkiye'nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza ki bir fuara katılmak için Rusya'ya giden vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet veya insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek tırları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir