• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
"Bütün gençler birer Musab olmak için çabalamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilan edilen ‘Kasım ayı Sahabeler ayı` etkinlikleri çerçevesinde Viranşehir`de platforma üye Cami-Der tarafından bir program düzenlendi.

Cami- Der toplantı salonunda düzenlenen programda Sahabe-i Kiram`dan Hz. Musab bin Umeyr`in örnek hayatından kesitler sunuldu.

Programa konuşmacı olarak katılan  Eğitimci Sedat Acet Hz. Musab bin Umeyr`in hayatının gençler için önemine vurgu yaparak bütün gençlerin, birer Musab olabilmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.

Musab bin Umeyr`in bütün dünya nimetlerinden vazgeçerek Hz. Muhammed`i kendisine rehber edindiğini aktaran Acet, “Musab, İslam davasına o kadar bağlandı ki Hz Muhammed (s.a.v) onu yine vekil olarak Medine ye gönderdi. Peygambere vekil olmak kadar büyük şan, şeref ve makam var mıdır?” dedi.

Acet, “Musab, günümüz gençlerine model ve örnek bir şahsiyettir. Gençlerimiz onu kendilerine örnek almalıdır. Gençlerimiz makam, mal ve şehvet esaretinden uzaklaşmalı; takvada, hayâda ve tebliğde birer Musab olmalıdır. Bütün gençler birer Musab olmak için çabalamalı ve bu doğrultuda kendini geliştirmelidir. Anne ve babalar da çocuklarının birer Musab olarak yetişmesi için ellerinden gelen gayreti göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Acet`in konuşmasının ardından Cami-Der eğitim komisyonu tarafından Musab Bin Umeyr`in hayatını ve Medine`deki tebliğinin konu edildiği tiyatro gösterimi sahnelendi. İki perdeden oluşan tiyatro gösterimi, izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Cami-Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, “Peygamber Sevdalıları tarafından ‘Kasım ayı sahabeler ayı` olarak ilan edildi. Biz de bu münasebet ile Musab Bin Umeyr hazretlerinin mücadelesi ve hayatını konu edinen bir etkinlik düzenledik. İnşallah gelecek yıl daha kapsamlı ve daha geniş alanlarda benzer etkinlikleri düzenleyeceğiz.  Derneğimizin eğitim komisyonundan ve katılımcı kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah hepimize sahabeler gibi yaşamayı ve sahabeler gibi Peygamber efendimize bağlanmayı nasip etsin.” diye konuştu. (Sabri Acet- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir