• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Erdoğan:‘Putin ispat etsin bu makamda durmam`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Türkiye terör örgütü DAEŞ'ten petrol alıyor' iddiasını ispata çağırdı.

Erdoğan 'İspat ettikleri an, Tayyip Erdoğan böyle bir görevin başında bulunmaz. Ama bu iftirayı atanlar acaba o yerlerini bırakabilirler mi?' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından o kısım;

İftira atıyorlar. Bir defa bizim birinci derecede petrol ve doğalgaz alımı yaptığımız ülke Rusya`dır. Bunu kendileri biliyor. İkinci derecede İran`dan, üçüncü derecede Azerbaycan, dördüncü sırada Kuzey Irak, beşinci sırada Katar`dan alıyoruz. Bunlar kesinlikle yalan, bunlar iftira. Şu anda benim elimde programdan çıkınca size vereyim. ABD Hazine bakanlığının açıklaması var. Bu açıklamada şu Rusya federasyonuna ait firmalar ile DAEŞ ortak olarak petrol satışı yapıyor diye. Kime? Rejime, Suriye`ye. Bunlar elimizde bizim belge olarak var ve bunu ABD açıkladı.
Fakat burada yapılan bu iftira, bu dürüst olmayan ifadeler hakikaten siyasette veyahut da yönetimde üst düzeye gelmiş insanlara yakışmıyor. Biz şu anda terör örgütü bırakın kaçakçılıkla petrol sokmaya çalışanlar olduğu zaman hemen onlara biz bir defa yapışıyoruz, ellerindeki petrolleri kesinlikle alırız.

“İSPAT ETTİKLERİ AN, TAYYİP ERDOĞAN BÖYLE BİR GÖREVİN BAŞINDA BULUNMAZ”

Ondan sonra da onları gümrük ticaret kendisi alır onları imha eder. Ama resmen bizim petrol alışverişi yaptığımız ülkeleri de az önce söyledim. Bir numara Rusya`nın kendisidir, çok ayıp. Bunu Rusya yetkilileri söylememesi gerekirdi. Ve bizim asla terör örgütleriyle böyle bir alım satımımız yoktur. Bunu ispat etmeleri gerekir.

İspat ettikleri an, Tayyip Erdoğan böyle bir görevin başında bulunmaz. Ama bu iftirayı atanlar acaba o yerlerini bırakabilirler mi? Biz namusumuzla yaşıyoruz, namusumuzla yaşamaya devam edeceğiz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir