• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Gaziantep'te bal ormanı için fidanlar dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey İlçesi Burç Mahallesinde düzenlenen törende, doğa, canlıları ve insanı sevmenin önemine dikkat çekilirken, ormana bir yıl içerisinde 163 bin fidan dikileceği belirtildi.

Törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ile arı yetiştiricileri katıldı.

Doğanın ekolojik dengesinin bozulmadan korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Doğada hep örnek gösterilen iki canlı var. Birincisi karınca, ikincisi arıdır. Çalışkanlık bakımından hakikaten çok örnek, aslında uyumun, uzlaşmanın emeğin sonunda da ne kadar büyük bir nimet ortaya çıkıyor, bunu da görmüş oluyoruz. Bu gördüğümüz bal ormanı çok önemli. Özellikle balın olabilmesi için arının sevdiği kokulu ağaçlar dikmek gerekiyor.”dedi.

 Şahin,  Gaziantep’in Türkiye’de üretilen ortalama bal üretiminin altında olduğuna dikkati çekerek, bal üretiminde Türkiye ortalamasının yakalanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de ilk defa ballı bitki tohum ekimi yapıldı

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca arılar hakkında bilgi vererek, Gaziantep’in arıcılık bakımından önemli bir yere gelmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da geçmişte arı otu ve kovan dağıtıldığını hatırlatarak, bu çalışmanın yaklaşık 6 aydır sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye’de ilk defa ağacın yanı sıra ballı bitki tohumu da ekileceğini belirten Yılmaz, “Gaziantep’in erozyona en açık bölgelerinden bir tanesinde 2 bin dekar bir alanda biz ağaçlandırmayı sağlamış olacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Şahin ve beraberindeki heyet, fidanları ve tohumları ekip ardından sulamalarını yaptılar.

Öte yandan, ormanda Arıcılığı geliştirme, erozyonu önleme ve mahalle halkına gelir getirici tür ağaçlandırma kapsamında ayrıca 2 bin 470 dekarlık alana alıç, badem, fıstık çamı, kızılçam, sumak, iğde, akasya, ahlat, kuşburnu, dut, mahlep, meşe ve servi olmak üzere 163 bin fidan dikileceği   bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir