• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
İdil`de PKK`li grup yol kesip 2 TIR`ı  yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdil-Midyat karayolunun 30.`uncu kilometresinde yol kesen PKK`liler  durdurdukları  2 TIR ı yakıp kaçtılar.  Dün saat 19.30 sularında, İdil'e bağlı Karalar (Araban) beldesi yakınlarında yol kesen bir grup PKK`li durdurdukları  2 TIR ı yaktıktan sonra  kayıplara karıştı.  

Yakılan TIR`lardan birinin Silopi ilçesinde , diğerinin ise   Şırnak`a bağlı Kumçatı (Dergül) beldesinde ikamet eden  şahıslara  ait olduğu öğrenildi.

İLKHA muhabirine  konu hakkında bilgi veren yakılan TIR`lardan birinin  şoförü  M.Ş.,” Ben Midyat tarafından geliyordum. Karalar (Araban ) beldesini geçtik. Birinci kilometrede PKK`liler yolumuzu kestiler. İdil tarafından gelen diğer bir TIR`ı da durdurdular. Beni ve diğer şoförü indirdikten sonra araçlarımıza benzin döküp yaktılar. ‘Yakmayın niye yakacaksınız biz size ne yapmışız` dememize rağmen, bize aldırış etmeden hatta ayaklarımızın arasına bir kaç kurşun sıkıp konuşmamamızı söylediler. Araçlarımız kül oldu.”  ifadelerini kullandı.

M.Ş. konuşmasına devamla, “Sonra Haberli (Basimrin) köyünden gelen  Jandarma, bizi karakola götürüp ifadelerimizi aldı ve başka araçla sabahleyin eve gittik.” dedi.

Olay nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluşurken, Jandarma birlikleri tarafından kontrollü olarak trafiğe açıldı.   

Eylemi yapan PKK`li grup,  karanlıktan faydalanarak kaçıp izlerini kaybettirdiler.    (M. Şerif AŞKIN – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir