• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Batman`da `İdeal Öğrenci` konulu konferans düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesinde İdeal Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen “İdeal Öğrenci” konulu konferansa Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, bölge alimleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Kur`an Kerim tilavetiyle başlayan konferans, İdeal Gençlik Topluluğu Başkanın açılış konuşmasıyla devam etti.

Amaçlarının ideal bir gençlik oluşturmak olduğunu belirten İmir, “Bizler İdeal Gençlik olarak hedefimiz geleceğimiz olan gençlerimizi özüne döndürerek, inancıyla, kültür ile barışık dinine toplumuna faydalı, birikimli, eğitimli ideal bir gençlik oluşturmaktır. Artık küçük işlerle uğraşmanın vakti geçti. Büyük düşünmenin, büyük işlere kalkışmanın ise tam sırasıdır. Gençlik hamiyete gelirse elbette toplumda gelecektir.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop ve ekibi ilahi ve marşlar seslendirdi. Marşların ardından Mehmet Göktaş konuşmasını gerçekleştirdi.

“İdeal gençliğin en karlı anı bu andır”

Bir gencin en ideal yönünün ibadet yönü olması gerektiğini belirten Göktaş, “Çünkü Allah-u Teâlâ gençlerin ibadetlerine ayrı bir ücret veriyor. Bunun farkına varın. Allah-u Teâlâ`nın ticarethanesinde asgari ücret tarifesi vardır.  Gençlere ibadet tarifesi değişiyor. Bugün yapacağınız ibadetler, kılacağınız namazlar ve Allah`a sunacağınız kulluk, kesinlikle ihtiyarlığa veya başka bir döneme benzemeyecek. Onun için benim size birinci öğüdüm ibadettir. İbadet etmeyi sevelim çünkü müthiş bir ücret verilecek bizlere, hayatımızın diğer dönemlerinde aldığımızdan çok daha farklı ücret alacağız. Onun için ideal gençliğin en karlı anı bu andır. Allah`a ibadeti sevmelidir.” ifadelerini kullandı.

“İyi bir komutan ciddi bir antrenör olabilir”

Müslüman gencin Resulullah`ın hayatını örnek alarak yaşaması gerektiğini söyleyen Göktaş, “Kendinizi iyi öğrenin, kendi kabiliyetlerinizi ve artılarınızı iyi seçiniz. Bu konu için arkadaşlarınızdan yardım da isteyin, ben ne yapabilirim diye. Kendi derslerinizin dışında kendinizi geliştirmek için bir tane özel ders seçmenizi tavsiye ediyorum. O konuda ilerlemenizi size tavsiye ediyorum. Bir insan ilmi çok iyi bilirse, inanın öteki ilimleri de bilir. Çalışmadığınız halde eğer bir ilmi çok iyi biliyorsanız, Allah`ın izniyle öteki ilimleri de çok iyi bilirsiniz. İyi bir komutan ciddi bir antrenör olabilir. Fizik, kimya ve öbür konular da öyledir.” şeklinde konuştu.  

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, ideal gençliğin tanıtımını yaparak hedefine ulaşmak isteyen gençlerin zamanın modasını bırakıp Peygamber`in yolunu takip etmekle bulabileceğini söyledi.

Program, Mustafa Altuntop ve ekibinin seslendirdikleri maşlarla son buldu. (M. Sait Çelik -  İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir