• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
“Aynı ihlal bugün olsa aynı karşılığı veririz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Sınır ihlalinin tekrarlanması halinde Türkiye`nin yine aynı karşılığı vermek durumunda olduğunu söyledi.

İsim vermeden Putin`in “Hükümet ülkeyi İslamlaştırma gayreti içinde.” sözlerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben, hükümet ülkeyi İslamlaştırma gayreti içindeymişiz. Bu nasıl söylenir. Ülkenin yüzde 99'u müslüman. Ben kalkıp Rusya için "Yönetim Rusya'yı Hristiyanlaştırma gayreti içinde" diyebilir miyim? Tayyip Erdoğan Müslüman. Ülkenin yüzde 99'u Müslüman. O zaman ben neyin gayreti içinde olacağım. Şu tespite bak…” diye cevap verdi.

Türkiye`nin IŞİD`ten petrol aldığı iddialarına da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyorlar ki IŞİD'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz bu noktadaki en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan, Kuzey Irak'tan aynı şekilde. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan. Bizim aldığımız yerler belli. Bizim IŞİD'ten bu şekilde petrol aldığımızı iddia eden ispat etmek zorundadır. IŞİD'ten petrol aldığımızı iddia edenler ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteri diye sıfatlandırırım.” dedi.

“IŞİD çıkardığı petrolü Esed'e satıyor”

Erdoğan şöyle konuştu: “IŞİD çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e.  Destek verdiğiniz Esed'le bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor,  para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. IŞİD'in hem silah,  hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır, onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır. 120 ülke tarafından Suriye halkının gerçek temsilcisi olarak kabul edilen muhalif grupları hedef alanlar, doğrudan IŞİD'e destek vermektedirler.”

“Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır”

Düşürülen Rus uçağıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik haklarımızı bir defa gözetmesi ve bu haklarımıza hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak şekilde genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, hadisenin tekerrürünü önlemek için tedbirlerini alması lazımdır.” dedi.

“İhlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması gerekir”

“Salı günü Hatay'da yaşanan olay kesinlikle Rusya'ya ait bir şey değildir. Daha önce defalarca uyardığımız bir konuydu. Daha önce 4 kez yaşadık. Salı sabahı da aidiyeti belli olmayan uçağa kurallar işletilmiştir. 5 dakikada 10 kez uyarıldı. Bu izinleri önceden verilmiş otomatik bir tepkidir. Bu olay bizi üzmüştür. Biz kimsenin burnu kanamasın diyoruz. Rusya tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz. Stratejik ortaklığımız var. Rusya'yı hedef almamız için herhangi bir neden yok. Rusya'yla müttefik olmamız başka sınırımızın geçilmesi başkadır. İhlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması gerekir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir