• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
70 yaşındaki ninelerin Kur`an öğrenme azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nizip ilçe Müftülüğü tarafından açılan Kur`an-ı Kerim Okuma Kursu'na katılan nineler, Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını ve her yaşta Kur'an'ın öğrenilebileceğini ispatlıyorlar.

Ninelerin Kur`an öğrenme azmi gençleri imrendiriyor. Nizip`teki Kur'an Kursu'nun en yaşlı öğrencilerinden 70 yaşındaki İslim Kandemir ile 61 yaşındaki Nuriye Sağır, ilerlemiş yaşlarına rağmen Kur`an öğrenmeleri ile gençlere örnek oluyor.

Nizip İlçe Müftülüğü Selimiye Kur`an Kursu öğreticisi Ayşe Yılmaz ve Nesrin Baytekin nezaretinde Kur`an-ı Kerim öğrenen yaşlı nineler, büyük mutluluk yaşıyor.

Evlerine yakın olan Selimiye Kur`an Kursu`nda her yaşa uygun kursların açıldığını öğrenen yaşlı nineler, kursa kayıt yaptıklarını, mahalle sakinleri ve çevredeki yakınlarının ‘Bu yaşta Kur`an öğrenemezsiniz` sözlerine aldırış etmeden ilerlemiş yaşlarına rağmen azmederek Kur`an-ı Kerim`i öğrendiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe müftüsü Osman Şekerci,  Kur`an-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını söyledi.

Yaşları 70`in üzerinde olan ninelere hem Kur`an eğitimi hem meal hem de temel dini bilgiler dersi verildiğini belirten Şekerci, kursun en yaşlı öğrencisi olan İslim Ninenin Kur`an öğrenme azmine imrendiğini belirtti.

Ninelerin Kur`an okuyuşlarının çok güzel olduğunu belirten Şekerci, “Kur`an öğrenmek için azim göstermek lazım. İnsanoğlu azmettikten sonra yapamayacağı bir iş yoktur. Bu teyzelerimizde ilerlemiş yaşlarına rağmen azmedip Kur`an öğrendiler. Ne mutlu bu teyzelerimize bu yaşta Allah`ın kitabını öğrendiler. Bu teyzelerimizin Kur`an aşkı azmin ve kararlılığın fotoğrafıdır.” dedi.

Ben bu yaşta Kur`an-ı öğrendiysem gençlerin öğrenmesi daha kolaydır

“Daha önce elif-ba`yı bile bilmiyordum” diyen 70 yaşındaki İslim Nine, “Meğer bu yaşıma kadar boş yaşamışım. Kur`an öğrendikten sonra mutluluğum tarif edilemez. Kur`an okumayı çok istiyordum.  Hayalimde hep Kur`an`ı öğrenmek vardı. Rabbime hamdolsun Onun kitabını öğrenmek nasip oldu. Ben bu yaşta Kur`an-ı öğrendiysem gençlerin öğrenmesi daha kolaydır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir