• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
AP, Müslümanlar için `kara liste` istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Parlamentosu (AP) Hıristiyan Demokrat Grup (EPP) üyesi Fransız parlamenter Rachida Dati tarafından hazırlanan rapordan sonra tartışmalara neden olan bir karar aldı. 110`a karşı 548 oyla kabul edilen kararda, birlik üyelerine "Radikal Müslümanların kara listesi"ni çıkarmaları istendi. Kararda,   "Terörizmin hiçbir din, uyruk veya uygarlıkla bağdaştırılamayacağı ve bağdaştırılmaması gerektiği" vurgusu yer alsa da birlik içinde yaşayan Müslümanların bundan olumsuz etkileneceğinden endişe ediliyor.

Strasbourg`daki genel kurul oturumunda dün kabul edilen karar metninde, Irak ve Suriye`deki "radikal gruplar" içinde 5 binden fazla AB vatandaşının olduğu ve “yabancı savaşçılar” olarak tanımlanan bu kişilerin Avrupa için önemli sorun haline geldiği not edildi. Değişik sosyal kökenlerden geldikleri vurgulanan bu kişilerin ortak paydasının “toplumdan kopukluk duygusu” olduğu gözlemine yer verildi.

Kararda, üçüncü ülkelere savaşmaya gitmiş "radikallerin" Avrupa`ya döndüklerinde yargılanabilmeleri için “yabancı savaşçılar” terimi üzerinde ortak bir tanımda anlaşmaları için AB devletlerine çağrıda bulunuldu.

Kararda, AB`nin güvenlik konularında Cezayir, Mısır, Irak, israil, Fas, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Tunus ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ile diyaloğu kuvvetlendirmesi istendi.
Ankara ile de Aralık 2014 tarihli AB Genel İşler Konseyi kararları çerçevesinde işbirliğinin derinleştirilmesi önerildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir