• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
İslamofobi Batı`nın özel savaş stratejinin adıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın Başkenti Paris`te gerçekleşen saldırıların ardından Batı ülkelerinde Müslümanlara yönelik saldırı ve baskıların arttığına dikkat çeken Alimler ve Medreseler birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel başkan yardımcısı Mehmet Şenlik, İslamofobi`nin İslam ve Müslümanlara yönelik olarak başlatılan özel bir savaş stratejisi olduğuna vurgu yaptı.

İslamofobi`nin Batı ürünü olduğunu belirten Şenlik, İslam düşmanlarının Müslümanlara fırsat vermemek için elinden geleni yaptığını söyledi.  

Müslümanların batın güdümündeki bir yaşam biçiminden koparak İslam ve Kur`an`ın getirdiği hayat modeline uyması gerektiğini dile getiren Şenlik, “Ne batının ne de başkasının Müslümanlara kendi hayat tarzını dayatmaya hakkı yoktur. Osmanlının da dağılışından sonra Batı dünyası, Müslümanlara ait olan her şeyi çaldı. İslam dünyasını bölük pörçük etti. krallıklar, diktatörlükler, cumhuriyetçikler ve benzeri oluşumlar ile İslam dünyası param parça edilmek istendi.” dedi.

“Avrupa`da İslam yayılıyor”

Avrupa`da İslam`ın yayılmasının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Şenlik, İslamofobi adı altına Avrupa devletlerinin İslam`a ve Müslümanlara karşı fiili bir saldırı içinde olduğunu ifade etti.

İslam ülkelerinden Avrupa`ya giden Müslümanlara dinlerinin unutturulmak istendiğini vurgulayan Şenlik,  “Ancak bu proje tutmadı. Tam aksine giden Müslümanların Avrupa`yı etkilediği ve Avrupalıların Müslüman olmaya başladığını gören başta Avusturya, Fransa ve Almanya devletleri, bu durumun önüne geçmek için yeni projelere ihtiyaç duydu. Bu projeler yavaş yavaş yürürlüğe giriyor. Avusturya`da bu denemedir. Sanırım bu proje diğer Avrupa ülkelerinde de çok geçmeden hayata konulacaktır.” diye konuştu.

“Avrupa zihniyeti dini devre dışı bırakmak istiyor”

Avrupa`nın dine bakış açısını değerlendiren Şenlik, Avrupa ve batı zihniyetinin tarih boyunca dini kendi gaye ve hedeflerine ulaşmada alet olarak gördüğünü söyledi.

Birilerinin hep Avrupa ülkelerini özgürlükler ülkesi olarak göstermeye çalıştığını ifade eden Şenlik, Avrupa`nın Müslümanlara özgürlük hakkı tanımadığını ve bundan sonrada böyle bir niyetinin olmadığının altını çizerek, Avrupa`da hakların her insana aynı oranda vermediğini vurgu yaptı.   (M. Sıddık Bilge/Hamza Adıyaman - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir