• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Elazığ'da sertifikalı çoban eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından başlatılan Sertifikalı Çoban eğitimi başladı.

Düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Gürbüz, açılan kurslarla çobanlık mesleğini profesyonel sertifikalı hale getirmiş olacaklarını belirterek, “Açılan kursla daha teknik daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olacağız. Artık sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor.” dedi.

Gürbüz, “15 iş günü olmak üzere günde 8 saat olmak üzere toplam 120 saat sürecek olan kurs boyunca; koyun ağılı ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak.” diye konuştu.

Şu ana kadar düzenledikleri İŞKUR destekli kurslarda merkez ve Sivrice ilçesi dahil toplam 44 kursiyere Sürü Yönetimi Elemanı Sertifikası verildiğini ifade eden Gürbüz, “Yeni açtığımız Merkez ve Kovancılar ile Karakoçan ilçelerimizdeki kurs sonrası ise 96 kursiyerimize daha sertifika verilecektir. Sonuç olarak 140 kursiyerimiz Sürü Yönetimi Elemanı Sertifikası almaya hak kazanmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

İŞKUR Şube Müdürü Şevki Esen de, “Açılan bu kurs ile 50 kursiyerimize Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğümüzce sağlık sigorta primlerinin ödenmesi ve günlük 20 TL’lik yol ve yemek yardımını içeren kursiyer zaruri gideri ödenecektir. Bu kurs ile sertifikalı çoban yetiştirmiş olacağız. Kırsal kalkınmaya yetişmiş işgücü ile katkı yapıp böylece sürü yönetimi konusunda yeni meslek elemanları yetişmiş olacak.” dedi.

Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Yılrım ise, açılan ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunun, Birlik üyelerinin çobanlık konusunda bilinçlenmelerine vesile olduğunu söyledi.  (Sinan Bilici - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir