• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
AK Parti MYK sonrası `Rusya` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir" dedi.

Ömer Çelik "Hiç kimse yanlış bir algıya kapılmasın. Türkmenler, bize yakın, bize uzak şeklinde değerlendirilecek değil bizim bizatihi parçamız olan unsurlardır. Bu çerçevede de hükümetimizin girişimleri devam etmektedir" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin hiçbir devletin düşmanı olmadığını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"Yapılan iş sadece kendi savunmamızı gerçekleştirmektir. Bu çerçeveden baktığımızda düşmanca bir tavır, provokasyon ve benzeri ifadelerle değerlendirilmesini, konuyu gerçekten saptırmak olduğunu düşünüyoruz. Kuşkusuz Rusya, bizim için düşman bir ülke, hasım bir ülke değildir. Olup biten angajman kurallarının yerine getirilmesinden, kendi hava sahamızı korumaktan ibarettir. Bu Rusya'ya dönük bir eylem de değildir."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir