• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
`Adaleti tesis edecek bir yargılama yapılamıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen 33 sanığın yargılandığı dava duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. 

Sabah saat: 10.00`da başlayan duruşma saat: 17.30`da sona erdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Ocak 2016`ya ertelerken sanıklardan Abdulvahap Turan, Cihan Yıldız, Hasan Aldemir ve Rıdvan Baş`ın tahliyesine karar verdi. Dava avukatları, mahkemenin tutumuna ve kararlarına tepki gösterdi.

“Yargılanmanın bu şekilde devam etmesi mümkün değil”

Davanın başından beri sıkıntılarla dolu olduğunu kaydeden müdahil avukatlardan Mehdi Oğuz, hazırlık soruşturmasının dahi hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını söyledi.  Oğuz, “Bizler bu sıkıntıların yargılama aşamasında giderilerek adaletin tesis edilmesini bekliyorduk. İlk duruşmada olduğu gibi ikinci duruşmada da mahkemenin adaleti tesis edecek bir yargılamayı yapamayacağı belli oldu. Baştan savma, birkaç kişiye ceza verip dosyayı kapatma yönünde bir iradenin oluştuğunu biz görüyoruz. Yargılanmanın bu şekilde devam etmesi mümkün değil.” dedi.

“Mahkeme heyeti görevini yapamıyorsa davadan geri çekilsin”

Yasin Börü Davası`nda adalet istediği için İstanbul`dan Ankara`ya geldiğini anımsatan Gazale Aktaş, dava savcısı başta olmak üzere mahkeme heyetine tepki gösterdi. Aktaş, “Savcı başta olmak üzere mahkeme heyeti eğer görevini yerine getiremiyorsa çekilsinler. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Bu dünyada adalet yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir