• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Bin nüfuslu köyde çöpler toplanmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Hani ilçesine bağlı yaklaşık bin 500 nüfuslu Abacılar (Nerip Çilağo) köyünde çöpler toplanmıyor. Çöplerin belediye tarafından toplanmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten muhtar ve köylüler, yetkililerden hizmet beklediklerini söylediler.

Yaşadıkları sorunlarla ilgili konuşan Abacılar köyü sakinleri, hizmet görmediklerini ve sorunlarının başında toplanmayan çöplerin geldiğini belirttiler.

Köy muhtarı Abdülaziz Demir, “Belediye sıkıntılarımızı gidermiyor. Bunların başında çöp geliyor. Daha önce hiçbir köyde toplanmıyordu. Belde olan köylerde bazen toplanıyor bazen de toplanmıyor. Köyümüze çöp konteynırı getirilmesi ve çöp yerlerinin yapılması lazım. Sözlü olarak isteklerimizi Diyarbakır büyükşehir Belediye Eş Başkanı olan Fırat Anlı`ya illettik. Maalesef bir herhangi bir iyileşme olmadı.” dedi

Belediyenin çöplerini toplamadığını, kendi imkânlarıyla çöpleri yaktıklarını ifade eden Bayram Kurşunlukaya, “Belediye buraya hizmet etmiyor. Köylüler çöplerini yakmak zorunda kalıyorlar. Belediye gelip çöpleri alsın.” diyerek tepkesini dile getirdi.

Duruma tepki gösteren Remzi Kurşunlukaya ise “Mutlaka buna bir çözüm bulmaları lazım. Gelip görsünler çöpleri toplasınlar biz de onlara yardımcı oluruz.” diye konuştu.

Başka bir köylü Ali kurşunlukaya, kendi imkânlarıyla çöpleri toplayıp yaktıklarını söyleyerek, “Biz bu belediyelerden hizmet görmedik. Eski belediye ve şu an belediye kimin elindeyse buraya hizmet etmiyorlar ve devlet tarafından da bir hizmet yok.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hüseyin Temel-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir