• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TEOG sınavına giren öğrenci velileri de heyecanlıydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEOG sistemi kapsamında 8`inci sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk oturumu bitti. Yarınki sınavlar saat 09.00`da başlayacak ve saat 12.00`de tamamlanacak. Her oturum arasında öğrenciler yarım saat dinlenme molası verecek. Sınava giren Diyarbakırlı öğrencilerin velileri ise dışarıda çocuklarının hedeflediği liseye girmesi için dua etti.

Ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda; yurt dışında ise 7 ülke, 17 merkez, 22 okulda gerçekleştiği belirtildi.

İyi bir lise için sınava giren bir milyon 174 bin 427 ortaokul 8`inci sınıf öğrencisi için TEOG maratonunun ilk oturumları tamamlandı.

Türkçe ile başlayan sınavlar Matematikle devam etti, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ile sona erdi. Yarın ise sırada; Fen Bilimleri, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumları olacak.

İngilizce testini yurt içinde bir milyon 153 bin 995, yurt dışında 860 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 369 öğrenci, İtalyanca testini ise 11 öğrenci cevaplayacak.

Anneler çocuklarını heyecanla bekledi

Çocuğunun gece gündüz hazırlandığını ve bugün sınava girdiğini belirten öğrenci velisi Remziye. A, çocuğunu daha önce de dershaneye gönderdiğini ve iyi bir liseye girmesi için elinden geldiğini yaptığını söyledi.

Oğlunun derslerine özen gösterdiğini söyleyen Gariban M.de oğlunun hedeflediği lise için dua ettiğini ve sabırsızlıkla sınavın tamamının bitmesini beklediğini belirtti.

Çocuğunun sınavının iyi geçtiğini ifade eden Hatice ise oğlunun çok çalıştığını ve “Bugün Allah`ın izniyle oğlum çalışmasının karşılığını alacak” dedi.

Ortak sınavların yapıldığı okullarda ders işlenmezken sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün saat 09.00'da kendi okullarında hazır bulundular.

MEB tarafından 1. dönem TEOG kapsamındaki mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015'te gerçekleştirilecek. (M. Sıddık Bilge/Mustafa Kaynak - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir