• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet ile siyasi ve ekonomik belirsizliğin son bulacağını söyledi.

Siyasi ve ekonomik belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte her alanda istikrarın sağlanacağını ifade eden Menevşe, önümüzdeki dönemde büyüme rakamlarının önemli bir ivme kazanacağına ve başta ihracat olmak üzere dış ticaretin gelişerek Türkiye`nin üretiminin en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını vurguladı.

İş dünyasının beklentilerini karşılayacak reformların hayata geçirilmesi ve ihracat konusunda motivasyonunun artırılmasıyla önümüzdeki süreçte Türkiye`nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini yakalayacağını ifade eden Menevşe, “Seçim sürecini artık çok gerilerde bırakmış olduğumuzdan, siyasi partiler arasındaki olumsuzlukların sona ermesini istiyor, uzlaşma kültürü ile hareket ederek ülkenin menfaatleri doğrultusunda kenetlenmelerini, yapısal ve ekonomik reformların hayata geçirilmesi konusunda yeni Hükümete destek olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Ekonomiyi ana gündem maddesi yapan bir yaklaşımın tüm siyasi partiler tarafından benimsenmesini istediklerini dile getiren Menevşe, “Siyasi ve ekonomik istikrarın tam olarak tesis edilmesini bekliyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. İş dünyası olarak, ihtiyacımız olan huzur, güven ve pozitif istikrarın devamının sağlanması, kalkınma ve gelişme hamlelerinin devam etmesi, en büyük arzumuzdur.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı`nın Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Menevşe, “Adanamızın önemli bir bakanlıkla temsil edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduk.” diye belirtti. (İLKHA)