• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Peygamber Sevdalılardan sahabeyi anmaya davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, 26 Kasım Perşembe günü düzenleyecekleri “Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlamak” programının tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek tüm Şanlıurfalıları programa davet etti.

Programın hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Göven, birçok yere brandalara asarak afiş dağıttıklarını ifade ederek, “26 Kasım Perşembe günü saat 19.00`da yapacağımız “Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlama” etkinliğine bekliyoruz.” dedi.

Peygamberi tanımak için sahabeyi iyi anlamak gerektiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllülerinden Salih Çelik de, “Biz Müslümanlar özellikle de gençler sahabeleri iyi tanıyıp anlamlıyız. Bizdeki iman Hz. Bilal gibi olmalı adeta küfrü çatlamalıyız. Bizler Musab Bin Umeyr gibi olmalıyız. Uhud savaşı kızışırken birden ‘Resûlallah öldü` diyen bir ses dolaşmaktaydı. Bu sesi duyan Musab, mademki Resûlullah şehit oldu yaşamanın ne anlamı var deyip bir elde İslam sancağı bir elde kılıcıyla var gücüyle savaşmaya başladı. Bizler Muaz Bin Cebel`i de iyi anlamlıyız. Muaz arkadaşlarıyla beraber geceleri Medine'de evlere girer evlerdeki putları çalıp götürür Medine`in dışındaki kuyuya atardı. Bir adam gezerken kuyuya denk gelir ve kuyuya atılmış putunu görür. Putun üstünde bir köpek leşi var ve adam der ki, ‘kendime ilah kabul ettiğim putum bir köpek leşinin altında` adam bu manzara karşısında iman eder. Sahabenin eylemleri böyleydi. Evet, gerçekten Peygamberi tanımak istiyorsak sahabeyi iyi anlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

Gençlerin bu tür programlara katılması hem bizi hem de Allah'ı sevindiriyor diyen öğrenci Mustafa Durmaz, “Şuan da Urfa`nın her yerinde bu afişler asılmakta ve bu hayırlı işte yardımcı olan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Buna benzer hayırlı işlerle meşgul olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bu görevi yapan kardeşlerimiz de bu düşüncede olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu Allah rızası içindir. Hiç kimsenin menfaati olmayan bir iştir. Gençlerin özellikle bu tür programlara katılması hem bizi hem de Allah'ı sevindiriyor.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir